Затварят утре писта „Томба” над Банско заради Световната купа по ски

Снимка: Илинден прес, архив
Снимка: Илинден прес, архив

Писта „Томба” на Бъндеришка поляна в Пирин планина утре ще бъде затворена за туристи. Трасето няма да се ползва от гостите на Банско, тъй като започва подготовката му за Световната купа по ски алпийски дисциплини, стартовете ще са от 22 до 24 февруари. „Има много работа по пистата, на която ще карат най-добрите скиори в света. Над 100 души ще се трудят, за да бъде в отлично състояние трасето. На тях ще помагат и военните от алпийския батальон в Смолян. Представители на Международната федерация по ски /ФИС/ ще бъдат тук на 10 февруари, за да се запознаят на място с условията. След като се направи трасето, ще има нова проверка от служители на ФИС”, заяви днес Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата-концесионер на ски зоната в най-добрия ни зимен курорт Банско.

Билетите за Световната купа по ски ще струват по 40 лева. Организаторите предлагат и пакетен билет за трите дни, който е на цена от 90 лева. Билетите за деца до 12 години ще струват по 1 лев. За тях обаче е задължително да бъдат с придружител, който има закупен редовен пропуск. Всеки закупен билет осигурява достъп до кабинковата въжена линия "Банско - Бъндеришка поляна - Банско 2", достъп до бусовете, които извозват от началната станция до Бъндеришка поляна и обратно, както и достъп до трибуната за зрители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини