Подкрепете вековния трънски цер за Европейско дърво на 2019 г.

Снимка: Фондация Екообщност
Снимка: Фондация Екообщност

От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от европейски страни се състезават да спечелят симпатиите на приятелите на конкурса "Европейско дърво на годината".

Миналата година за определяне на победителите бяха подадени 200 000 гласа. В тазгодишното издание организаторите от Сдружение "Партньорство за околна среда", в което участва и българската организация фондация "ЕкоОбщност", очакват още по-голям интерес и брой гласове, тъй като има две новоприсъединили се за участие страни - Франция и Холандия.

В деветото поред издание на страницата на конкурса - https://www.treeoftheyear.org/Home - ще научите интересните истории на дървета на възраст между 65 и 500 години, имащи своето място в исторически събития; на дървета, обединили общностите си при спиране на планове за построяване на пътища или сгради; както и на дървета, станали свидетели на много важни събития, оставили отпечатък върху живота на населени места и хората в тях.

Всички истории можете да прочетете и изберете 2-те най-интересни, за да ги подкрепите с гласа си. 

Историята на българския участник - вековният цер край църквата в трънското село Рани луг - можете да намерите на страницата по-долу:
https://www.treeoftheyear.org/Bulgaria

Гласуването ще протече от 1 до 28 февруари като през последната седмица – 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на конкурса няма да виждат актуалното класиране. За да гласувате, както и миналата година, ще трябва да изберете две дървета и да потвърдите избора си чрез активиране на  връзка, получена на посочен от вас електронен адрес. 

Победителите ще бъдат обявени на Церемонията по награждаване на 19 март 2019 в Брюксел.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини