ЮЗДП обедини три горски стопанства

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

От 1 февруари тази година държавните горски стопанства в Рибарица и Черни Вит престават да съществуват като самостоятелни поделения на Югозападното държавно предприятие. Дейността им преминава за управление към съседното Държавно горско стопанство-Тетевен. Обединяването е с цел оптимизиране на разходите, подобряване организацията на работа и постигане на по-добри икономически резултати от дейността. Преструктурирането се налага и поради малкия дял на горските територии – държавна собственост, управлявани до момента от трите стопанства, регистрирани на територията на една община.

С промяната общо 16 008 хектара държавни гори в землищата на 24 населени места в старопланинската част на предприятието вече ще се стопанисват от окрупненото ДГС-Тетевен”. Средногодишното ползване на дървесина по горскостопански план е в размер на 26 360 куб. метра лежаща маса. Преструктурирането няма да доведе до съкращаване на работници и служители. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини