Плоски кани гости с хубаво вино и македонски песни на Трифон Зарезан

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Народно читалище „Светлина – 1942“ в санданското село Плоски, с подкрепата на община Сандански, ще отбележи празнично Трифон Зарезан - Ден на лозаря. Празникът ще се проведе на 1 февруари, като ще започне с традиционно зарязване на лозите в местността Корило от 11:30 часа, разкри председателят на читалището – Георги Георгиев.

Час по-късно, в 12:30 часа, традиционно на площада в село Плоски ще се проведе празничен концерт, в който ще вземат участие Духов оркестър-град Сандански, Танцов състав „Празник“, талантливите деца от селото, Женска фолклорна група „Стримона“, Танцови школи „Македонци“ и специални гости, които ще бъдат изненада за всички присъстващи. Домакините обещават много усмивки, народни хора и настроение в празничния ден. Разбира се, ще почерпят и с качествено червено и бяло вино.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини