Сандански се побратими с турската община Аташехир

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Община Сандански се побратими с турския град Аташехир. Споразумението за сътрудничество бе подписано на 21 януари между заместник-кмета Зорица Органджиева и изпълняващия длъжността кмет на турската община - Илхами Йълмаз.

Началото бе дадено през месец септември, когато двете общини поставиха основите на приятелския мост. Партньорството е в резултат на сътрудничеството на Сдружение „Балкански младежки фестивал“ и Асоциация за култура и солидарност на Балканите, където младежи от Истанбул взеха участие в два проекта, осъществени от Балкански младежки фестивал.

Благодарение на споразумението се създават приятелски отношения между двете общини, както и подкрепа и сътрудничество в областта на културата, изкуствата, спорта, науката, опазването на околната среда и трафика. То е основа на дългосрочно и полезно партньорство и развитие на културните връзки, обмен на добри практики и бизнес решения.

Общините в Аташехир и Сандански ще се стремят да гарантират, че народите на техните страни ще поддържат трайни отношения, по-специално за обединяване на младите хора и за развитие  на икономическите отношения.

На официалната церемония по подписването на Споразумението, зам.-кметът на община Сандански – Зорица Органджиева, сподели: „Това споразумение е необходимо за създаването на нов мост между Турция и България, и е изключително важно. Благодарение на тези подписи ще започне културно, спортно и образователно сътрудничество между двата града. От името на нашия кмет Кирил Котев, искам да благодаря на всички, които допринесоха за създаването на това споразумение и на моста на приятелството“.

Споразумението между двете общини бе подкрепено от представителството на Република България в Истанбул в лицето на консула - Петър Арабаджиев, както и от Организация „Балканска асоциация за култура и солидарност“ в Истанбул.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини