Община Банско дава парична награда на ски ветерана Чавдар Рахов

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

На редовното си заседание Общински съвет – Банско даде съгласие за награждаването на ски ветеранът от Банско Чавдар Рахов. Той е един от доайените на ски спорта в България, а поводът за предложението на  кмета Георги Икономов бе честването на 50 годишнината от първото ски рали „Пирин” през 1968 година.

Местният парламент одобри нови Общински правила за таксиметровия превоз, с които да се подобри реда за предоставяне на лицензи на превозвачите. Въвежда се принципа на състезателното начало, като при крайната оценка на подадените заявления се взима предвид вида и възрастта на автомобилите.

Приета бе също Наредба за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по придобиване, управление и разпореждане със собствеността на Община Банско. Новият нормативен акт е приведен в съответствие с  националното законодателство, като е регламентиран ред, по който да се провеждат търгове на общински имоти, предоставяни за управление на училища, детски градини и обслужващи звена.

Актуализиран план за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници на община Банско за периода 2019 – 2025 година бе гласуван от съветниците. Допълненията включват изпълнението на конкретни мерки и проекти за енергийна ефективност на общинския сграден фонд и уличното осветление. Анализиран е потенциалът на района за използването на възобновяемите енергийни източници, като е отчетено, че общия процент на енергия от тях е 63 %. Това отличава Банско от останалите общини като използваща най-висок дял на тази енергия, потребявана в сградите общинска собственост. Високият дял се дължи на изградената и управлявана в момента от Община Банско отоплителна централа, използваща отпадъчна дървесна биомаса.

Отчетена бе Годишната програма за управление и разпореждане с общинските имоти за изминалата година, и бе одобрена новата за 2019 година.

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини