Община Гоце Делчев ще ремонтира ученическия лагер в Попови ливади

Община Гоце Делчев ще ремонтира ученическия лагер в Попови ливади

Община Гоце Делчев успя да осигури европейски средства за обновяването на ученическия лагер в село Попови ливади. Сумата е в размер на 250 000 евро и е по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. С тези пари ще се направи основен ремонт на сградата. В нея ще се изгради модерен посетителски център, ще се провеждат различни събития, свързани с младите хора. „Идеята ни е да изградим и спортно-възстановителен център, който да се ползва от младежите.

Проектът е между община Гоце Делчев и Източния район за планиране на Република Македония, като ние сме водещият партньор. Той е част от нашат стратегия за дългосрочното развитие на курортното селище Попови ливади като туристически център”, сподели кметът на Гоце Делчев – Владимир Москов.

По инициатива на общината курортната местност бе обявена за село през 2015 година. Целта бе точно тази – да може да се осъществят европейски проекти в населеното място, тъй като преди това бе невъзможно. Да се подобри инфраструктурата в населеното място, в което идват все повече български и чужди туристи. „Имаме визия за развитието на това курортно селище, но нямаме необходимите средства. Всичко е въпрос на финанси, за да я реализираме”, допълни градоначалникът.

В Попови ливади се изпълнява вече друг проект - за опазване на природата и животинския свят. Той е по ТГС България-Гърция, водещ партньор е гръцката община Просочани. Целта е защита на пиринските орли в Пирин планина и на дивите коне в Гърция. Ще се изградят пунктове за наблюдение, ще се извършат природозащитни действия, ще има и посетителски център в Попови ливади.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини