Спипаха бракониери с 3,5 куб.м дървесина край Разлог

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Трима системни нарушители в държавните горски територии, водени от Лазар Юруков с прякор Лъки от Разлог, задържаха служители на ТП „ДГС Добринище”, Югозападното държавно предприятие и Районните полицейски управления в Банско и Разлог.

Съвместната акция е проведена на 29 март около 22.00 часа, в местността "Църнако", която е известна с високата концентрация на нарушения в горите. Бракониерите са заловени при опит да превозват незаконно добитата от тях дървесина.

Конфискувани са два високопроходими джипа, оборудвани с ремаркета, както и два бензиномоторни триона, с които е извършена сечта. Задържани са също около 3,5 куб. метра иглолистна строителна дървесина от черен бор.

По случая се води дознание и е сезирана Районна прокуратура - Разлог. Комисия от „ДГС Добринище” установява на място нанесените щети на държавните горски територии.

Лазар Юруков е многократно задържан за различни нарушения в държавните гори в района на Разлог, Добринище и Симитли. От 2001 г. до момента има 35 съставени акта.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини