ЮЗУ започва кандидатстудентската кампания на 1 февруари

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Югозападният университет „Неофит Рилски“ в Благоевград дава началото на кандидатстудентската си кампания за учебната 2019/2020 г. на 1 февруари.

За поредна година тя ще започне с електронни изпити. Те ще се проведат от 1 февруари до 17 юни всеки работен петък и от 17 юни до 5 юли всеки работен ден. Заплащането на таксите за електронните изпити става в деня на изпита до 1 час преди неговото начало. Кандидатите се явяват в залата най-късно 30 минути преди началото на изпита, като представят лична карта и документ за платена такса.

И тази година желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще имат възможност да се явят на две предварителни и една редовна изпитна сесия.

Първата предварителна сесия, която ще е под формата на тест, ще се проведе през месец март, като срокът за подаване на документи е от 11 до 21 март. Изпитите по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика ще се проведат на 23 март (събота). Практическите изпити по вид спорт, рисуване, музика и физическа подготовка ще се проведат на 24 март (неделя). На 31 март (неделя) ще се проведе практическият изпит по ски.

Втората предварителна сесия за кандидат-студентите ще се проведе през месец април. Срокът за подаване на заявления е от 8 до 18 април.  

Последната изпитна сесия за желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе през месец юни. Кандидат-студентите могат да подадат своите документи за редовната изпитна сесия от 27 май до 5 юни.

За да се явят на изпит, кандидат-студентите е необходимо да представят заявление по образец и квитанция за платена такса за конкурсен изпит, която е в размер на 30.00 лв. за всеки изпит. Документите се подават в Учебен корпус № 1 на университета (зала 1102А);  онлайн (с изключение на електронните изпити и подаване на документи за кандидатстване) или в кандидатстудентските бюра в страната. Подаването на заявления онлайн за конкурсни изпити приключва най-късно два дни преди крайните срокове за подаване на документи в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Указания за кандидатстване онлайн кандидат-студентите могат да намерят на адрес: http://ksk.swu.bg.

Кандидатстудентските бюра, работещи в други градове на страната, приемат документи най-късно един ден преди обявените срокове за подаване на документи в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини