Зелена светлина за добив на тикли край село Крибул

Снимка: Община Сатовча
Снимка: Община Сатовча

Министерски съвет взе решение за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства – скалнооблицовъчни материали, гнайси, от находище „Скрибин” край сатовчанското село Крибул. Концесионерът е фирма „Милдет Шишков ЗСНМ” ЕООД от същото селище. Концесионната площ е 48,2 декара, а срокът на концесията е 35 години. Община Сатовча обяви съобщението за предоставената концесия на своя сайт за сведение на заинтересованите лица и обществеността.

Фирмата е длъжна при експлоатацията на подземните богатства да спазва нормативните изисквания, да опазва земните недра, околната среда, водите, човешкото здраве. Да изпълнява техническите и технологичните стандарти. Дружеството ще добива тикли – скалнооблицовъчни камъни. Министерски съвет даде правомощия на министъра на енергетиката – Теменужка Петкова, да проведе преговори и да сключи концесионния договор с фирмата в срок до 6 месеца от влизането в сила на решението за предоставяне на концесия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини