БСП В Сандански се обяви в подкрепа на уволнения д-р Георги Алексиев

Георги Алексиев, снимка: Slavishow.com
Георги Алексиев, снимка: Slavishow.com

Общинският съвет на БСП - Сандански изрази своето безпокойство от уволнението на завеждащия хирургично отделение в МБАЛ "Югозападна болница" ООД доктор Георги Алексиев. Мотивите, изложени от ръководството на болницата са несериозни, а освобождаването на лекар с толкова голям опит и спасени пациенти е твърдо крайно решение, смятат социалистите.

Според тях е недалновидно да се освобождават от работа доказани медици с голям професионале опит във време, когато общинските болници в цялата страна страдат от липсата на медицински кадри.

"Смятаме, че преди да се предприемат подобни крайни мерки, е необходимо да има диалог и желание за разрешаване на възникналия проблем. Лишаването на болницата от такъв специалист като доктор Алексиев, ще доведе до много сериозни проблеми за пациентите, които надхвърлят личните взаимоотношения и нечие накърнено его, предупредиха от БСП в Сандански. Социалистите призоваха кмета Кирил Котев, общинските съветници и ръководството на болницата да преразгледат освобождаването на лекаря.

Доктор Георги Алексиев бе уволнен преди дни от Югозападната болница в курортния град. Освобождаването му предизвика недоволство сред местните жители, които организираха редица протести в негова подкрепа.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини