Телефонни измамници измъкнаха 9000 лева от наивни баби от Разлог и Банско

Снимка: Vesti.bg, архив
Снимка: Vesti.bg, архив

Телефонните измамници не се спират и продължават да оплитат в мрежите си възрастни хора, въпреки многобройните предупреждения от полицията.

Само за два дни те успяха да измамят четири баби от Разлог и Банско и да им измъкнат 9000 лева по една и съща схема - да предадет пари за капарирани радиатори.

На 26 март около 13:00 часа 79-годишна жена от Разлог е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин роднина, който й поискал сумата от около 10 000 лв. за да се освободят от митническо задържане закупени от него радиатори. Жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 1 000 лв.

Няколко часа по-късно 82-годишна жена от Разлог е съобщила за това, че на същата дата е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин роднина, който й поискал около 5 000 лв. за капариране на радиатори. Жената е предала сумата от около 1 000 лв. на непознато за нея лице.

На 27 март около 17:30 часа 70-годишна жена от Разлог е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин роднина, който й поискал сумата от около 5 000 лв. за капариране на радиатори. Жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 5 000 лв.

В РУ-Банско е получен сигнал от 79-годишна жена от гр.Банско за това, че около 15:00 часа на същата дата е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за неин познат, който я помолил за заем за капариране на радиатори, закупени от голяма търговска верига, като за да се увери в истинността на думите му, й предоставил телефон за връзка с магазина. Жената е предала сумата от около 2 000 лв. на непознато за нея лице.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини