Проект помага на учители в работата с деца с аутизъм

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Проектът „Ние сме еднакви, въпреки че учим по различен начин” събра днес в заседателната зала на Общински съвет-Сандански представители и ръководители от България, Македония, Полша, Литва и Румъния. Домакин на срещата бе зам.-кметът на общината - Зорица Органджиева. Проектът е спечелин от Професионална гимназия „Яне Сандански“ в курортния град.

Целта му е да бъдат подготвени учители и ученици да разбират, приемат, общуват и включват деца с аутизъм и деца със специални образователни потребности.

Училищата-партньори на ПГ „Яне Сандански“ са от Македония, Полша, Литва и Румъния.

Това бе  първа среща по този проект - 12 учители от изброените страни гостуваха в Сандански. В проекта ще се включат наши 20 ученици, които през следващите 18 месеца ще гостуват на партньорите си и ще обменят опит със своите връстници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини