Съветниците в Банско не вдигнаха цените на такситата

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Съветниците в Банско отказаха да вдигнат ставките на минималните и максималните цени на таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответните тарифи, валидни на територията на общината. Предложението на таксиметровите превозвачи бе дневната тарифа да е в диапазона от 3,00 лева до 3,50 лева, а нощната – от 3,50 лева до 4,00 лева. Според кмета Георги Икономов и местните парламентаристи няма основание за увеличаване на цените, тъй като няма ръст в цените на горивата. Затова в сила останаха досегашните ставки. Минималната цена за 1 км пробег през деня е 1,50 лева, а през нощта – 2,00 лева. Максималните цени пък са 2,50 лева дневна тарифа и 3,50 лева нощна тарифа. Първоначалната такса и цената за повикване са по 1 лев. Минута престой е в диапазона от 75 стотинки до 1 лев.

Общинският съвет в Разлог определи минималния и максималния размер на цената за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег. Най-ниската дневна тарифа ще е 0.70 лева за 1 км, а най-ниската нощна тарифа ще е 1.00 лев. Най-високата цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидна на територията на община Разлог, където е издадено разрешението, ще бъде 2.00 лева за 1 км пробег през деня и 2.50 лева за 1 км пробег през нощта.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини