В Реформаторския блок обмислят надпартиен кандидат за президент

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Меглена Кунева не одобри идеята на военния министър Николай Ненчев за изграждане на телена ограда на границата с Гърция и го разкритикува, че прави  изказване, което не било дебатирано в Министерски съвет. Според нея първо трябва да се завърши временното съоръжение по границата с Турция.

„Поне аз не знам да са водени разговори на тази тема – за ограда с Гърция. Европейският съюз не стимулира подобна политика. Може да се засилят проверките, с които да се стигне и до някакво ограничение на свободното придвижване на хора и стоки, но не и да изграждаме стени. Сигурността ни ще дойде с разузнаваталната информация и сериозното отношение към нея. Това говоря отдавна. Ние нямаме достъп до пълната база на Шенген, затова е важно България да е част от това пространство”, каза още вицепремиерът днес в Благоевград.

Кунева увери, че няма решение за създаване на бежански лагери в Пиринския край. Още повече, че все още не е запълнен капацитетът на сега съществуващите. Според нея новата формула „Един за един” с Турция ще свали натиска по границите ни от страна на мигрантите.

Лидерът на Движение България на гражданите коментира и отношенията в Реформаторския блок. Тя увери, че на всеки Изпълнителен съвет идват и представители на Демократи за силна България. Категорична бе, че няма как да отговаря вместо ДСБ дали се готвят за участие в нов антикорупционен съюз и да напуснат РБ.

„Засега няма индикации, че ще напуснат този формат. Той не е изчерпан, уверена съм. Ние с всички сили участваме в него. Мисля, че никой няма да спечели, ако раздроби електората ни. Считам, че нито една партия не иска това. Затова сме заедно”, заяви лидерът на ДБГ. Кунева призна, че иска РБ да имат силна кандидатура на президентските избори. Кандидатът може да не е член на никоя партия, но да бъде подкрепен, защото в случая става въпрос за силен мажоритерен избор.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини