В Симитли ученици и общинари отбелязаха Деня за борба със СПИН

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Инициативни ученици от град Симитли напомниха за 1-ви декември и Международния ден за борба срещу ХИВ и СПИН. Учениците беседваха по темата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” в петък следобед в училището. Гимназистите направиха и обиколка в администрацията на община Симитли. Почукаха първо на кметския кабинет и сложиха червена лента на ревера на сакото на кмета Апостол Апостолов. А после и на всички от екипа му в общинска администрация. Идеята е да се обърне внимание поне за миг на деня 1-ви декември и особената отговорност, която има всеки от нас към ХИВ и СПИН. Хората със СПИН в България бе и темата, която обсъждаха учениците на своите беседи.

Датата 1 декември е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация с цел да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяване.На всеки 17 секунди по един човек се заразява с ХИВ, а от началото на епидемията 35 милиона души са починали от СПИН.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини