Отличиха деца за патриотични рисунки в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Исторически музей-Разлог организира конкурс за детска рисунка на тема: ,,Да знаем и помним подвига им”. Той бе посветен на 140 години от Кресненско-Разложкото въстание и 115 години от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание. Целта бе да се провокира интересът и да се насочи вниманието на децата, подрастващите и обществото към събитията от 1878 г. и 1903 г.
Кметът на община Разлог – Красимир Герчев, награди всички призьори.

„Участие в надпреварата взеха изключително много деца както от община Разлог, така и от цялата страна. За мен е удоволствие да обявя, че нашият конкурс се превърна в национален“, коментира директорът на Историческия музей - Христина Манова.
Първото място, в категория от 7 до 12 години завоюва Павел Стефанов от школа „Арт“, град Попово. Селен Наимова от школа „Арт“, Попово, и Росица Черешарова от НУ „Яне Сандански“-Разлог си поделиха второто място. Третото място също бе разделено между Христиана Неофитова и Цветиана Манова, възпитанички на НУ „Св. св. Кирил и Методий“-Разлог.
В категория от 12 до 18 години златото грабна Мартин Невянов от гр. Карлово, а среброто отиде при Ивона-Сияна Станева от школа „Арт“-Попово. С бронза се окичи Евгения Гарабийска от Разлог.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини