Ексшефът на митницата Гюешево влезе в затвора за контрабанда на цигари

Георги Владимиров-Фози.
Георги Владимиров-Фози.

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Георги Владимиров-Фози. Бившият началник на митниците при граничния пункт „Гюешево“, а след това – и при „Олтоманци“, Георги Владимиров, по-известен в Кюстендил като Фози, получи окончателна присъда от 4 години лишаване от свобода, реши състав на Върховния касационен съд. Това съобщава БНР.

Владимиров вече е в централния софийски затвор. На първа инстанция Владимиров бе признат за виновен в това, че от август 2011 г. до юни 2012 г. е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков, застрелян по-късно. Тя била създадена с цел държане на акцизни стоки без бандерол (контрабандни цигари).

Спецмагистратите тогава приеха тезата и доказателствата на прокуратурата, че Владимиров е улеснявал нееднократно групата, като е осигурявал безпрепятствено вкарване на големи количества цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“. Според експертизите общото количество контрабандни цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от различни марки на обща стойност близо 7 млн. лв.

Освен 7-годишната ефективна присъда, тогава съдът наложи на Владимиров лишаване от правото да заема пост на държавен служител в продължение на 4 години, след като излезе от затвора.

Владимиров е оправдан по обвинението за участие в организирана престъпна група, но е признат за виновен за участие в контрабанда на цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“, пише в решението на ВКС.

Самият Владимиров коментираше, че е уволняван 4 пъти от системата на митниците и толкова пъти е връщан на работа. За последно – преди няколко месеца, когато пак стана шеф на митницата „Олтоманци“ .

Източник: breaking.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини