Футболен турнир в памет на Гунди събра 6 детски отбора в Самуилово

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Шест детски футболни формации взеха участие в турнир „75 години Гунди“.

На стадиона в село Самуилово излязоха детските отбори на ПФК „Левски“, ОФК „Беласица“ Петрич, ДФК „Мечетата“, ФК „Калабак“ Самуилово, ФК „Беласица“ Струмица, Академия „Пандев“ Струмица. Турнирът в памет на легендарния Георги Аспарухов беше открит от кметовете на Петрич и Струмица – Димитър Бръчков и Костадин Яневски.

В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков отбеляза, че организирането на спортни мероприятия в подобен формат, допринася за пълноценното развитие и възпитание на подрастващите, а ветераните в спорта са примерът за младите. След оспорван финал първото място защити детската формация на Академия „Пандев“ Струмица, която игра на финала срещу отбора на ОФК „Беласица“ Петрич. В редовното време срещата завърши при равен резултат 2:2, но при изпълнението на дузпи, Академия „Пандев“ реализира повече точни попадения. Така петричани останаха втори в класирането. На трето място се подреди отборът на „Левски“ София. С индивидуални награди бяха отличени: за най-добър халф Андрей Тимов от отбора на Академия „Пандев“ Струмица; за най-добър вратар Александър Трайков от Академия „Пандев“; голмайстор на турнира стана Самуел Велчев от отбора на „Левски“ София; най-добър футболист Любомир Каракашев от отбора на ОФК „Беласица“ Петрич.

Турнирът „75 години Гунди“ ще се запомни още с играните две демонстративни срещи от футболисти ветерани на ПФК „Левски“ и ФК „Калабак“ Самуилово, както и между мъжкия тим на ФК „Калабак“ и отбор на Националния клуб на привържениците на ПФК „Левски“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини