Свободата в Разлог дойде със звън на камбани

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Камбанен звън ознаменува спечелената свобода преди 106 години на град Разлог. Стъпалата в местността Голак още пазят стъпките на Георги Чапкънов, който казва добрата вест на жителите на населеното място. Така Разлог започва да пише своята нова история.

Празничният ден започна с тържествена света литургия в църквата „Свето Благовещение“. Тук бяха кметът на община Разлог - инж. Красимир Герчев, председателят на общинския съвет - Мария Копанарова, кметове на населени места, представители на политически партии, общественици, жители и гости на града. Службата бе водена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и свещеници от Неврокопската епархия.

Празникът продължи с вдигане на знамето на Република България от армейците от военното формирование в Благоевград, както и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Кметът Красимир Герчев поднесе искрените си поздрави към своите съграждани. Той каза, че както хората в миналото са поддържали вярата в бъднините и са се борили за свободата, така и ние трябва да се стремим да вървим напред с гордо вдигнати глави.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини