Благоевград с нови три социални услуги

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Три нови социални услуги ще бъдат разкрити в Благоевград. Те ще са обособени в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи. Предстои да бъдат създадени Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, както и Център за обществена подкрепа.

В тях ще има зала за лечебна физкултура, психомоторика и психосензорна зала, помещения за индивидуална и семейна работа, за групова работа с деца и родители и др. В дневните центрове ще бъдат ангажирани специалисти, сред които психолог и логопед. Всички помещения ще бъдат съобразени с изискванията и ще отговарят на нуждите на потребителите.

Идеята е да се осигури социално включване и равен достъп до услуги на деца и младежи в нужда. Центрове ще заменят институционалния модел на грижа за деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини