ЮЗУ ще бъде домакин на форум „Да върнем родителите в училище“

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

На 12 октомври 2018 г. (петък) в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе форум на тема „Да върнем родителите в училище“, организиран от Асим Адемов – член на Европейския парламент. Събитието ще се състои от 9:30 ч. в зала 114 на Учебен корпус № 1. Форумът ще бъде открит от директора на РУО – Благоевград Ивайло Златанов.

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“ на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на Асим Адемов като член на Европейския парламент. Участие ще вземат Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, д-р Харалан Александров – социален антрополог, доц. д-р Траян Попкочев – декан на Факултета по педагогика към ЮЗУ „Неофит Рилски“, представители на академичните среди, синдикати, съсловни организации, родителски асоциации и сдружения, директори, учители и родители.

Форумът се организира със съдействието на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини