Изложба за пролетта подредиха в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Читалище „Никола Вапцаров 1894“ в Банско е домакин на изложба на изобразителни изкуства „Пролет е!“. Цветният салон, който е част от културната програма на общината, представи платна от маслена живопис и графики на местните художници Здравка Русева, Асен Киров, Сашка Рупчина, отец Костадин Калайджиев, Марияна Стефанова и Диана Геджева.

Сред акомпанимент на пиано и поетически рецитал те представиха своите творби и разказаха за работата си над платната. Те бяха поздравени от секретаря на читалище „Никола Вапцаров 1894“ Димитър Бачев. „Радваме се, че тук е тази експозиция, която зарежда любителите на изобразителното изкуство. По този специален начин отбелязваме настъпването на пролетта и възраждането на природата”, каза той.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини