Черниче чества юбилей на читалището с песни и изложби

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Жителите на симитлийското село Черниче, обявено за „Евросело на България” преди 6 години, ще честват подобаващо юбилей на Народно читалище „Гоце Делчев-1958”. Празникът за 60-годишнината на културната институция, която съхранява традициите, бита и културата в селото, ще бъде утре.

Празничният 6-и октомври ще започне в 16,00 часа с етнографска и гурме изложба на местни ястия в Арт-ателие „Маргарита“. Там ще бъде представена и книгата за село Черниче, написана от краеведа Борис Сандански. Всички гости ще се насладят на самодейна програма с участието на самодейци от цялата община. Малките дечица от  група „Звънче“ в детската градина на селището също ще се изявят в празничната програма.

Самодейците от Черниче, Крупник, Брежани, Долно Осеново, Симитли и Железница ще покажат, че читалищното дело е живо и ще направят голям празничен концерт по случай юбилея. Павлина Теова, Гала Чивиева и Малин Домозетски ще изпълняват любими песни за всички празнуващи годишнината на читалището. Картините от пленера, който се проведе миналата седмица за деца от всички училища в общината, ще бъдат показани в центъра, а авторите на най-красивите картини ще бъдат наградени.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини