29 водоема в община Сатовча стават държавни

29 водоема в община Сатовча стават държавни

Община Сатовча не иска повече да стопанисва водоемите, които са на нейна територия. Общинският съвет взе решение преди дни на редовно заседание, с което прие безвъзмездно да се прехвърли собствеността в полза на държавата на язовирите, които в момента са публична общинска собственост. Предложението за това бе на кмета Арбен Мименов.

Става въпрос за 29 водни обекта, които занапред ще се стопанисват от държавата. Тя ще има и отговорността за тяхното поддържане. В общинския център Сатовча водоемът е само един, колкото са и в селата Фъргово, Туховища и Ваклиново. По два язовира има на територията на селата Долен, Годешево, Крибул и Жижево, три са край Слащен, пет са около село Кочан, а най-много са на територията на село Вълкосел – 9.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини