Конфликт на интереси в Гърмен.Съветничка гласува за хотел на дъщеря си

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинската съветничка в Гърмен – Екатерина Татанова, участвала в гласуването на решение, което касае нейната дъщеря. По този начин тя принуди кмета на община Гърмен – Минка Капитанова, да го върне за ново гласуване. При повторния вот на 17 август обаче съветниците от ДПС гласуваха „против”. Тъй като те са мнозинство в местния парламент, решението не бе прието.

Става въпрос за точка от дневния ред на общинския съвет на сесията на 1 август за изработване на Подробен устройствен план-План за застрояване в местността Старо село, в землището на село Гърмен, на обект „Семеен хотел”. Възложител е фирма „Гайа” ЕООД, чийто управител обаче е Емилия Татанова, дъщеря на съветничката от ГЕРБ - Екатерина Татанова. Местната парламентаристка обаче не разкрила наличието на конфликт на интереси, за да не участва в гласуването. В протокола от заседанието на ОбС е вписано, че тя също е гласувала, което направи взетото решение незаконосъобразно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини