Жители и гости на Добринище пеят и танцуват на площада

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

През най-горещите летни месеци – юли и август, всяка събота се провежда инициативата „Добринишко лято” в град Добринище. Основната цел е да се осигури забавление за гостите на курорта, които ще могат да пеят български песни и да играят нашенски народни хора. „На площада в града ни е изградена специална сцената. Давамае изява и на самодейци, и на ентусиасти, и на професионалисти. Преди години решихме да не правим само един фестивал, а всяка събота да има български фолклор в Добринище”, споделя кметът на града – Китан Галчев.

Гостуват изпълнители от читалища от всички краища на България, които показват богатството на своя фолклор. Чужденците са впечатлени от тази инициатива, учат и песните ни, и танците ни. На сцената вече се изявили народният певец Янко Неделчев, фолклорните групи „Гайтан” и „Оражденска четворка”.

Управата на града се е погрижила и за хигиената в населеното място. Навсякъде е почистено, тревата е окосена, улиците са измити. Фолклорната фиеста започва всяка събота в 19,00 часа и продължава час и половина. Често обаче се носят песни до късно вечерта, а кръшните хора украсяват централния площад на Добринище.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини