Борисов обеща: Нови трасета и основен ремонт на ГКПП-Станке Лисичково

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

ГКПП-Станке Лисичково на границата с Република Македония ще се рехабилитира и разшири. Това обяви в четвъртък в Благоевград премиерът Бойко Борисов, който отбеляза 115-годишнината от Илинденската епопея заедно с македонския си колега Зоран Заев.

Предстои да стартират процедурите по изграждането на практика на нов граничен пункт, който ще облекчи трафика в двете посоки, ще подобри работата на граничните полицаи и митническите служители, ще облекчи и дейността по контрола на границата. „Радваме се, че това най-сетне ще се случи. Предвижда се построяването на няколко нови трасета – за леки коли, за автобуси, за тежкотоварни автомобили. В момента има само две трасета на граничния пункт, което затруднява преминаването”, каза областният управител на Благоевград – Бисер Михайлов.

От години пунктът е в доста окаяно състояние. След изграждането на автомагистрала "Струма" до Благоевград и рехабилитацията на пътя от града до ГКПП-Станке Лисичково има значително увеличение на пътникопотока. Ново и модерно ГКПП с европейска визия ще доведе и до намаляване на загубите за бизнеса от чакането при преминаване на границата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини