СБА стартира мащабна анкета сред активните шофьори у нас

Снимка: СБА-Благоевград
Снимка: СБА-Благоевград

Съюзът на българските автомобилисти със съдействието на Пътна полиция към ГДНП и Технически университет София стартира първото мащабно анкетно проучване сред активните шофьори в България „Заедно за по-безопасни пътища“.  

Анкетата ще се проведе в периода 1 август -15 септември във всички клонове на СБА в страната, в интернет сайта на организацията www.sba.bg/anketa и чрез партньорите на инициативата. Тя се подкрепя също от Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Целта на проучването е да представи причините, поради които жертвите по пътищата у нас няма да бъдат намалени до 2020 г. в съответствие със заложеното в Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата, която е също в унисон със стратегията на Европейския съюз (ЕС).

Желанието на организаторите е постигане на по-добра информираност за безопасността на движението по пътищата. С резултатите от анкетата ще бъде направен анализ на поведението на водачите – кога, защо и как нарушават Закона за движение по пътищата и какво би било стимул за тях да подобрят дисциплината си на пътя, както и къде водачите откриват основно вината за броя на ПТП.

Анализът на събраните резултати от проведеното допитване ще спомогне за оформяне и структуриране на причинно-следствени връзки за броя тежки пътнотранспортни инциденти, ранени и загинали на територията на страната. Представянето на анализа пред медии и ангажираните институции ще се проведе по време на планувания форум „Заедно за по-безопасни пътища“ на 6 ноември 2018 г. в София с подкрепата и участието на Международната автомобилна федерация ФИА.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини