Десетки миряни почетоха свети Пантелеймон в Сухострел

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Десетки миряни от община Симитли се събраха в петък в село Сухострел, за да почетат свети Пантелеймон. Параклисът, наречен на светеца във високопланинското селище, вече има и нов нaвес, под който седнаха гостите.

Няколко казана постен фасул  за здраве бе осветен и раздаден на всички, дошли да почетат светеца. Миряните запалиха свещ за здраве и благоденствие. Надеждата им е селището, в което никога не е имало ток и където в момента живеят само двама души, отново да се изпълни с живот. Отец Величко и отец Бисер отслужиха празнична литургия, като благословиха храната, всички гости и ги поръсиха със светена вода.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини