Берем билки в НП "Рила" - от август до края на октомври

Снимка: НП
Снимка: НП "Рила"

Утвърдиха годишния план за събиране на лечебни растения за стопански цели на територията на Национален парк "Рила" през 2018 г. Определени са местата и количествата за събиране на билки от лечебни растения по вид лечебно растение и вид билка, като разрешеният период за извършване на дейността на територията на НП "Рила" е от 30.07.2018 г. до 31.10.2018 г. 

За издаване на разрешително за събиране на лечебни растения, лицата подават заявление по образец в офиса на съответния парков участък или в Централния офис на Дирекцията и заплащат таксата за съответния вид лечебни растения и за количеството. Таксата е съгласно Тарифата за таксите, които се заплащат за разрешените ползвания в защитените територии – изключителна държавна собственост. 

По време на извършване на дейността, лицата са длъжни стриктно да спазват режима и нормите в Национален парк „Рила“ според Закона за защитените територии, Закона за лечебните растения, Плана за управление на НП „Рила”, изискванията по противопожарна безопасност, указанията на длъжностните лица и условията посочени в разрешителното.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини