Банско почете Вапцаров с цветя и изложба

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Преди 76 години роденият в Банско поет на вярата, на надеждата в утрешния ден – Никола Вапцаров, е осъден и разстрелян на Гарнизонното стрелбище в София, заедно с Антон Иванов, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов.

В знак на уважение към неговото творчество, към безсмъртното наследство на посланията в неговите стихове и идеали, обществеността в град Банско почете неговата памет. Представители на Музейния комплекс в курорта изнесоха кратка програма, посветена на живота и писменото слово на поета, след което бяха поднесени венци и цветя пред паметника, издигнат в негова чест. Служители на общината, на образователни институции, партийни лидери и дейци, признателни граждани се включиха в церемонията.

Открита бе също фотоизложбата  "Чака ме светът", в чест на 65 - годишнината от връчването на Международната награда за мир - израз на световното признание пред гениалното му творчество. Изложбата може да бъде видяна в следващите дни в Къщата-музей „Никола Вапцаров”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини