Норбеков посети Белица, почерпи сили от природата на Бабяк и Орцево

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

Акад. Мирзакарим Норбеков посети община Белица по маршрут, подготвен от кмета Радослав Ревански. Той пристигна в китната планинска община като част от група от 90 човека от различни държави като Узбекистан, Русия, Турция, Българлия, Румъния, Австрия и Япония.

Вчера те посетиха община Белица по организирания маршрут със съдействието градоначалника Ладослав Ревански, с основен организатор доц. Цветан Мадански – гл. секретар на Национална агенция „Митнтици“ и приятел на Белица, и Жана Иванова – собственик на Издателско- продуцентска къща „Жануа“ 98 .

Групата направи сериозен преход от 12 км в дестинация Западни Родопи. По маршрута с. Орцево – „Бабяшка чука“ групата имаше възможност да се докосне до магнетичната природа на Родопа планина и до местния бит и култура на жителите в с. Бабяк и с. Орцево. За всички гости бе организирана специална туристическа програма от автентичен фолклор и местни специалитети органтизирани от секретарят на читалище „Пробуда-2011“ Шемедин Бъсков.

Мирзакарим Норбеков е писател и активист на алтернативна медицина. Роден е на 17 ноември 1957 г. в СССР. Той е основател и президент на Института на Норбеков. 

Днес М. С. Норбеков е учен-изследовател, доктор по психология и педагогика, действителен член на руски и чуждестранни академии, автор на много патентовани научни изобретения и открития, художник, композитор, писател, артист, спортист, треньор, с черен колан по карате.

Мирзакарим Норбеков е суфи, странстващ дервиш, както той сам казва - потомък на Авицена – основоположник на медицината, Омар Хаям – блестящ астроном, виден математик, известен лечител, забележителен автор, велик философ.

След драматични обрати в живота си той избира да служи на хората, пътя на съзиданието, съхраняването и предаването на знанията по веригата учител – ученик, за да може мъдростта, натрупана през вековете в изтока, да достигне до готовите да я възприемат днес хора. Автор на бестселъри, които стават истински пътеводители в духовните дебри на съвременния свят.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини