Бракониери от Крупник пребиха двама горски инспектори

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Двама инспектори на Регионална дирекция по горите-Благоевград бяха пребити от бракониери край симитлийското село Крупник.

Инцидентът е станал вчера към 15,30 часа. Горските забелязали лек автомобил „Лада Нива”, натоварен с незаконно добити дърва. Те започнали да търсят нарушителите, за да им съставят акт. Тогава са нападнати и им е нанесен побой.

"Веднага нашите служители са транспортирани в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. Установено е, че единият е с по-сериозни травми, той е настанен за лечение в хирургично отделение. Другият е освободен за домашно лечение. Недопустимо е подобно поведение на нарушители към горски инспектори, за случая е уведомена и прокуратурата, текат процесуално-следствени действия по установяването на нападателите”, коментира Иван Гергов, шеф на РДГ-Благоевград.

Директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов допълни, че е намерен собственикът на колата. Оказало се, че той наскоро я продал, но все още не са оформени документите по прехвърлянето. „Моята информация е,че нападателите са баща и син от с. Крупник, но е работа на полицията да разследва и арестува виновните. Но не е нормално да пребиеш двама души за пет дървета”, коментира Дамян Дамянов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини