40 000 лв. обезщетение плаща фермер от Елешница за премазано от дърво дете

40 000 лв. обезщетение плаща фермер от Елешница за премазано от дърво дете

40 000 лева кръвнина ще плати фермер от село Елешница на семейството на 11-годишния Радослав, който загина при нерегламентиран добив на дърва. Майката на убитото дете претендираше за 100 000 лева обезщетение, но съдът прецени, че искът е основателен и доказан само в размер на 40 00 лева.

Трагедията се разигра на 11 август 2013 година в гората над разложкото село. Тогава дърво затисна смъртоносно малкия Радослав, докато наблюдавал как фермерът  Георги Клечова добива дървен материал.

Майката на детето по това време била в чужбина и мъжът често наемал детето да му помага в земеделската работа, като затова му заплащал дневни надници. Между двамата възникнали близки отношения и малкият Радослав ежедневно ходил в краварника на Клечов да му помага. 
Така станало и във фаталния ден. Фермерът взел със себе си в гората детето за компания. Докато режел с моторна резачка, дърво паднало и премазало малкия му помощник.

Фермерът бе осъден условно на година и половина, а съдът прие почернената майка да получи 40 000 лева обезщетение.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини