Конкурс за есе донесе награди на студенти от Югозападния университет

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Конкурс за есе на тема „Мирът и ние в размирния свят“ събра студенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Най-доброто есе според журито, чийто председател бе проф. д.ф.н Анна Чолева-Димитрова, преподавател в Правно-историческия факултет и ръководител на Секция по ономастика към Института за Български език към БАН, е дело на Валентина Петкова, студент от първи курс на специалност „Връзки с обществеността“. Книгата „За неизбежната случайност“ на най-добрия съвременен български есеист Иван Ланджев, сертификат за участие и подаръци от Югозападния университет „Неофит Рилски“ получи първокурсничката, според която „не можем да приемем мира за даденост. Той е като цвете – крехък, нуждаещ се от много грижа и светлина, но миришещ хубаво. Красив. Всеки един от нас трябва сам да се сдобие със семенце от това цвете и да го засее грижливо и прилежно в душата си. Защото промяната трябва да започне отвътре. Защото всеки един от нас е важен за общото положение на средата, в която вирее, в която се намира. Малките неща, малките стъпки са от най-голямо значение. Една капка прелива чашата…“.

Второ място в конкурса бе присъдено на Александър Чаушев, трета награда получи Петя Шопова, също студенти от специалност „Връзки с обществеността“.

Конкурсът за есе се провежда ежегодно, на актуална, близка до младите хора, събуждаща размисли тема. Целта е студентите да изразят гражданската си позиция, своите мисли и чувства, посредством уменията си да създават авторски оригинален текст.

Събитието традиционно се провежда със съдействието на Комуникационния център към Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини