С факелно шествие хиляди в Петрич почетоха Апостола на свободата

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

С тържествено факелно шествие в Петрич днес беше почетена 146-годишнината от обесването на Васил Левски. Хиляди поеха с факли от градския площад към паметника на Народните будители. Сред официалните гости бяха председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева, и евродепутатът Андрей Новаков.

Възпитаници на Общински детски комплекс-Петрич изнесоха литературно-музикалната композиция под надслов „Дела трябва, а не думи“, която започна с прочит на предсмъртното писмо на Апостола на свободата и завърши с акапелно изпълнение на „Обесването на Васил Левски“. Националната гвардейска част беше възлов сегмент от почетното отбелязване на годишнината от гибелта на Левски в община Петрич.

Силните послания на Левски, знаковите моменти от неговото общонародно дело и непреходните му завети бяха част от словата на кмета на община Петрич - Димитър Бръчков и на Цвета Караянчева. Цветя и венци на паметника на Народните будители положиха представители на общински и държавни учреждения, неправителствени организации, политически партии, училища, детски градини, читалища и много граждани.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини