Арест за 66-годишна жена, планирала убийство на шестима роднини

Окръжният прокурор Румен Попов /в средата/ разкри как е бил осуетен пъкления план на една 66-годишна жена, снимка: 24 часа
Окръжният прокурор Румен Попов /в средата/ разкри как е бил осуетен пъкления план на една 66-годишна жена, снимка: 24 часа

66-годишната Иванка Ройдова от пловдивско село е задържана заради опит за отвличане и убийство на нейния брат и на неговите родни - син, дъщеря, съпруг и внуци. Жената наела килъри и платила капаро, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пред в. 24 часа.

Нейният баща Георги Ройдов емигрирал през 1951 г. в САЩ и натрупал голямо състояние в резултат на строителен бизнес. Той давал до известно време пари на дъщеря си Иванка, на нейната сестра Ана и на брат им Стойчо, но по-късно се разочаровал от Иванка. През 1994 г. взаимоотношенията между баща и дъщеря се влошили. 

През 2012 г. дядото-милионер посочил за евентуален негов наследник сина си Стойчо Ройдов  и внукът му Георги. Това станало достояние до 66-годишната Иванка и тя започнала да води дела в САЩ, за да вземе част от наследството. През 2014 г.  Георги Ройдов починал. Година по-рано Иванка предприела проучване, като наела детективски агенции в САЩ и адвокатски кантори отвъд океана, за да разбере каква е стойността на наследството, завещано от нейния баща на брат й.

След като разбрала, че е вън от кръга на наследниците, тя се изпокарала със своя брат Стойчо, който след смъртта на баща му, получил около 200 000 долара. Цялото имущество на богатия дядо се изчислявало на около 4,5 млн. долара. Иванка предприела действия да ликвидира своите роднини. Това са 70-годишният й брат Стойчо, синът му Георги, дъщеря му Гергана, съпругът й Тони  и двете им деца им деца на 8 и 16 години, обясни прокурор Попов.

Полиция и прокуратура получили информация за подготвеното убийство през януари т.г. Те внедрили служител под прикритие сред килърите, които Иванка наела. Между тях имало и чужденци. Обещала им щедро възнаграждение  - 10% от стойността на наследството, или 450 000 долара плюс имоти в Пловдив. Планът предвиждал 70-годишният Стойчо Ройдов да бъде отвлечен и принуден, преди да бъде уби,т да подпише договор, с който сестра му Иванка получава всички наследствени права. Злодеянието трябвало да стане навръх Гергьовдин, когато цялата фамилия се събира да празнува. Тогава са щели да бъдат застреляни роднините на Иванка Ройдова. Преди това брат й трябвало да бъде инжектиран с висока доза инсулин, тъй като бил диабетик, за да изглеждала смъртта му естествена.

При обиските и претърсванията, извършени вчера от 32-ма служители на реда, са открити доказателства.  Иванка и тримата килъри са в ареста за 72 часа, утре ще бъде гледано в пловдивския съд искането да бъдат задържани за постоянно.

"Законът не предвижда за подобно престъпление голямо наказание - то е от 1 до 6 г. затвор", посочи прокурор Попов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини