Д-р Андрей Миладинов: Да спрем да се лутаме в хаоса, само ГЕРБ-СДС може да изведе страната от кризите!

Д-р Андрей Миладинов: Да спрем да се лутаме в хаоса, само ГЕРБ-СДС може да изведе страната от кризите!
Д-р Андрей Миладинов

Д-р Андрей Миладинов е роден на 30.03.1981 година в град София. Той  е анестезиолог-реаниматор в Националната кардиологична болница. Преди време е бил част и от екипа на Специализираната болница по ортопедия. Медикът е кандидат за народен представител в 01 МИР-Благоевград в листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС”. Мотивът да се впусне в политиката е само един – да може с опита и знанията си да помогне за реформите в здравеопазването, което да носи сигурност и на здравните работници, и на пациентите.  

 Доктор Миладинов, за първи път се впускате в политиката. Защо се решихте на тази стъпка?

Вярвам, че има с какво да помогна в сферата, в която работя и познавам много добре отвътре – здравеопазването. Както е казал големият Ник Уилямс – „Ние се превръщаме в това, което мислим, върху което се фокусираме и което почитаме”. Нормално е човек като мен, след като е натрупал толкова много опит и знания, да се опита в един момент да е полезен не само за пациентите си, а и за цялото ни общество. Защото съм убеден, че няма никой в страната ни, който да смята, че здравеопазването ни е на нивото, на което трябва да бъде. Всичко това ме провокира да съм част от листата на коалиция „ГЕРБ-СДС” в Пиринския край.

Избирате отбора на коалицията „ГЕРБ-СДС“ в Благоевградска област. Защо?

Не е случайно, че избирам този отбор. Защото точно този отбор ГЕРБ-СДС се е доказал със своите възможности и умения да управлява правилно държавата и да намира вярната посока за развитие на страната. Правил го е дори в най-трудните моменти, в най-тежките кризи. Една от тях бе свързана с Ковид-19 отпреди две години. Тогава не знаехме почти нищо за тази невидима болест, а целият екип на ГЕРБ-СДС успя да намери финансиране за здравеопазването и бизнеса. Да подсигури на медицинските служители цялостното нужно оборудване, за да спасяваме човешки животи и в същото време да се предпазваме ние, медицинските работници.

Каква е връзката ви с Пиринския край?

Избрах Благоевградска област, защото практикувам благородната си професия в този красив край. Болницата, в която работя, осигурява спешност на Благоевградска област за сърдечно-съдови заболявания. Връзката ми с региона е и заради моята съпруга. Нейната баба по майчина линия живее на едно прекрасно място, което е на 5 километра от град Сандански - село Дебрене. Смятаме със семейството си в един момент да се преместим и да заживеем в този природен рай

Вие сте лекар анестезиолог. Каква диагноза ще поставите на българското здравеопазване?

Имам своя диагноза за българското здравеопазване. Докато управляваше коалицията "ГЕРБ-СДС", имаше конкретни планове, които даваха спокойствие и сигурност на здравната система у нас. Обезпечено бе финансиране за лекари, медицински сестри и санитари, които са на първа линия в борбата с коронавируса. По-доброто заплащане доведе и до завръщането на много млади лекари в страната ни. Самият аз, след като завърших следването си, се замислих дали да не отида да работя в друга държава. Категоричната ми диагноза в момента за здравеопазването у нас се съдържа само в една дума: колапс! Има много работа. Но ГЕРБ-СДС има стратегия как да възстанови здравеопазването, което наистина ще даде сигурност и на пациентите, и на всички работещи в тази сфера.  

Подобри ли се родното здравеопазване през последната година?

През последната година не бих казал, че здравеопазването се е подобрило. И отговорността за това е на правителството, което е начело на държавата. Хаотични движения от управляващите имаше не само в нашата сфера, но и навсякъде. Затова е време отново ГЕРБ-СДС да поеме управлението на страната, за да сложи ред и този хаос от последната година да остане в миналото. Само така ще се даде шанс на хората за по-добри дни и повече ред, контрол и правила във всяка една система на обществения живот.

Социолозите сочат категорична победа на предстоящия вот на ГЕРБ-СДС. Дали обаче ще има с кого да управляват?

На този въпрос аз не бих се наел да дам категоричен отговор. Това е от компетенцията на нашия лидер Бойко Борисов. А той се е доказал като човек, който може да намери пък за развитието на България. Знам със сигурност обаче, че страната ни има нужда повече отвсякога от управление начело с ГЕРБ-СДС, за да спре да се лута в хаоса и да погледне смело напред. И да не се отклонява и за миг от своя евроатлантически път. Само ГЕРБ-СДС може да даде стабилност, сигурност и просперитет и на страната, и на всички наши сънародници. 

ГЕРБ-СДС ли е най-добрата алтернатива за управление на страната с оглед на задаващата се тежка зима и сложната геополитическа ситуация?

Да, това е шансът на българите. Само коалиция "ГЕРБ-СДС" може да управлява успешно и да прекара страната през тази тежка криза и трудна зима, които са наследство от предишните управляващи. Затова е важно хората да гласуват разумно, с мисъл за своето по-добро бъдеще и просперитет. Защото наистина в целия свят има една несигурност и това още повече изисква от нас да дадем управлението на страната ни на хора, които знаят и могат да са начело на България.     

 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини