Урок по екология за малки природолюбители в НП „Рила”

Урок по екология за малки природолюбители в НП „Рила”

Група от 70 ученици от V-VІІ клас и техните ръководители от Национално средно училище „София“ бяха гости на Посетителски център „Паничище” на Национален парк „Рила”.

Експертите на Центъра запознаха младите природолюбители с биологичното разнообразие, водните ресурси и правилата за поведение по посетителите в защитената територия. Учениците научиха интересни факти за парка – за най-високия връх, най-дългата река, най-дълбокото и най-високо разположеното езеро в Рила.

Особен интерес сред участниците предизвикаха интерактивните модули разположени в Посетителския център, където децата с интерес слушаха записи на птиците и жабите, характерни за парка, отгатваха менюто на птиците и стъпките на дивите животни.

Посещението на групата завърши с видеопрожекция на най-новия филм за защитената територия – „Рила, в прегръдките на боговете”, а накрая експертите връчиха на ръководителите разнообразни информационни и образователни материали, популяризиращи Национален парк „Рила”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини