Стотици деца и ученици с шествие за 24 май в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Празнично шествие на стотици деца и ученици от детските градини до зрелостници и техните ръководители изпълниха централния площад на град Разлог. Усмивките на учители и ученици огряха празничния ден и прославиха делото на светите братя Кирил и Методий.

Кметът на община Разлог - инж. Красимир Герчев, присъства на тържеството и изпращането на абитуриентите от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“. Гости на събитието бяха още депутатът от 44-то НС д-р Емил Тончев и кметът на съседната община Банско - Георги Икономов. За семействата бе двоен празник, тъй като техните деца - Емили и Иван, завършват средното си образование в юбилейния випуск на Разложката гимназия, която тази година чества 100 години от създаването си.

Празничната програма продължи с тържествен концерт на центъра в Разлог, в който взеха участие деца от ДГ „Радост“, филиал „Д-р Елиза Астинова“, и възпитаници и учители от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

„Нека 24 май бъде за всички ни отворена врата към следващи достижения на духовността и просвещението! Честит празник, уважаеми учители, скъпи ученици! Мили млади хора, поемащи по пътя на живота, скъпи зрелостници, на добър час!“, каза в словото си кметът Красимир Герчев. Той награди изявени деца от училищата в община Разлог, които са участвали в национални състезания и олимпиади. Празничният 24 май ще завърши в 21.00 часа на централния площад с шествие на абитуриентите от общината.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини