ДГС-Тетевен с най-добри секачи на дърва в ЮЗДП

Петър Вучов от ДГС-Самоков, снимки: ЮЗДП
Петър Вучов от ДГС-Самоков, снимки: ЮЗДП

Държавно горско стопанство-Тетевен безапелационно спечели третата поред надпревара за най-добър дървосекач, организирана от Югозападното държавно предприятие. На второ и трето място останаха ДГС-Самоков и ДГС-Места. Състезанието се проведе до хижа „Отовица” в Рила планина. Участваха рекордните 14 отбора с 28 дървосекачи.

Целта на събитието е да бъдат определени най-добрите професионални секачи. Те ще представят предприятието в националното състезание през месец юни.

Най-напред секачите се състезаваха за време и прецизност при монтажа и демонтажа на веригата на моторните си резачки. Втората дисциплина бе „Комбинирано рязане”, а третата – „Прецизно рязане”. При тях учатниците трябваше да срежат повалени дървени трупи по точно определен от комисията начин. Секачите се справиха отлично с тези три задачи. На финала те трябваше да повалят и по едно дърво.

В дисциплината „Комбинирано рязане” пръв стана Петър Вучов от ДГС-Самоков, следван от Личо Личев от ДГС-Тетевен и от Кристиян Литов от Държавно ловно стопанство-Дикчан. При прецизното рязане отново победител бе Петър Вучов, на второ място бе класиран Сафет Мустакли от ДГС-Места, а трети – Къдри Инуз от ДГС-Гърмен.

Най-трудната дисциплина „Поваляне на дърво” бе спечелена заслужено от Яшар Воруков от ДГС-Места, след него остана Петър Вучов от ДГС-Самоков, а третото място зае Салих Вакльов от ДГС-Якоруда.

При монтажа на верига бяха присъдени три първи места. Победители станаха Ахмед Дебърски от ДГС-Дупница, Марин Иванов и Личо Личев от ДГС-Тетевен.

Всички призьори получиха грамоти и парични награди, осигурени от Югозападното държавно предприятие.

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО НА ДЪРВОСЕКАЧИТЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ 

ИЛИ ТУК:http://ilindenpres.bg/photo/44-naj-dobrite-durvosekachi-premeriha-sili-v-sustezanie/2/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини