Детски панаир и Easy Art отново ще зарадват децата на Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Детски панаир отново ще превърне Благоевград в творческо ателие. Събитието, превърнало се в традиция за града, е с вход свободен и се реализира от Фондация Изиарт и подкрепата на Община Благоевград.

На 26 и 27 май над 40 културно-образователни инициативи за деца ще радват жителите и гостите на областния център.  Работилниците ще се проведат и двата дни между 10:00 и 18.00 часа на площад „Македония”,  както и в сградите на РИМ Благоевград (Регионален исторически музей).        

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детски панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и ще има възможност лично да направи първите си музикални опити.

В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще бъде направено ателие за рисунка с къна. Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция, ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини