Тасков:Стоянов напуска ОбС по лични мотиви, които скоро ще станат ясни

Радослав Тасков, снимка: Община Благоевград
Радослав Тасков, снимка: Община Благоевград

Зад решението на Илко Стоянов да напусне местния парламент се крият лични мотиви, които в близко бъдеще ще станат ясни. Всеки има право на собствена преценка дали да продължи да работи като съветник или да поиска да му бъдат прекратени правомощията. Заявлението му за напускане ще бъде уважено. Така председателят на Общинския съвет в Благоевград - Радослав Тасков, коментира решението на Илко Стоянов да напусне местния парламент.

Той не се съгласи с думите на Стоянов, че благоевградският общински съвет е компрометиран и изпразнен от съдържание.

"Не бива едно решение или по-скоро липсата на такова решение да води да подобни кардинални изводи. На последната сесия съветниците не приеха предложенията за свикване на референдум или общо събрание по темата за археологическите разкопки. Но на същата сесия подкрепихме проект на 8 ОУ, който ще доведе до подобряване на образователната среда. На всяко заседание взимаме точно такива решения, които касаят хората на Благоевград", даде пример Тасков. По думите му, ако всеки постъпва като Илко Стоянов, това би блокирало работата на общината.

Радослав Тасков увери, че като председател на общинския съвет не се чувства обиден от думите на Илко Стоянов. 

"Обида не е точната дума. По-скоро ми тежи усещането за безсилие, което изпитвам, когато ми се налага да опровергавам неверни тези, тиражирани в общественото пространство. И на последната сесия заявих, че част от общинските съветници създадоха невярно впечатление у хората, че местният парламент има правомощията да реши въпроса със Скаптопара. Ние можем да изразим позиция, но не и да вземем решение. И някои съветници, явно търсейки политическа изгода, създадоха невярно впечатление у хората и те останаха разочаровани", подчерта той.

На въпрос мъдро ли постъпиха съветниците на последната сесия, като отхвърлиха предложенията и за референдум, и за общо събрание за Скаптопара, Тасков отговори така:

"За референдума - да. За общото събрание - по-скоро не, и нека тези, които гласуваха против да отговорят защо".

По-рано днес Илко Стоянов изпрати до медиите писмо, в което изложи аргументите си за решението да напусне местния парламент. По думите му, общинският съвет се е откъснал от своята естествена среда и не работи за хората в община Благоевград. /Позицията на Илко Стоянов тук: https://ilindenpres.bg/9667-ilko-stoyanov-obshinskiyat-suvet-v-blagoevgrad-ne-ceni-glasa-na-horata//

На мястото на напусналия Илко Стоянов в местния парламент влиза Илияна Керина.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини