Мая Манолова се зае с проблема с добива на тикли в Сатовча

Мая Манолова се зае с проблема с добива на тикли в Сатовча
Снимка: Пресцентър

Омбудсманът Мая Манолова се срещна в Сатовча с кмета на общината - Арбен Мименов, и с повече от 200 жители. Хората я сезираха за проблеми, свързани с облекчаването на режима за добив на скално-облицовъчни материали /тикли/ в района.

„Липсата на поминък оставя хората без перспектива. Облекчаването на процедурата за получаване на разрешително за добиване на скално-облицовъчни материали ще помогне на всички в региона за по-добър живот, както за тях, така и за семействата им“, категорична бе Манолова.

Тя информира хората, че преди срещата си с тях е разговаряла с председателя на парламентарната комисия по енергетика - Делян Добрев, и с министъра на енергетиката - Теменужка Петкова. Те са съгласни да участват в сформиране на работна група, която да изработи промени в Закона за подземните богатства, които да направят процедурата по-бърза, по-евтина и достъпна за хората от региона, които искат да се препитават с добив на скално-облицовъчни материали. 

„Аз поемам ангажимент, че ако през следващите 3 месеца не се сформира работната група, ние в институцията на омбудсмана ще се заемем и ще подготвим промените. Като омбудсман аз стоя зад справедливи каузи и се ангажирам с тяхното решаване“, каза още Мая Манолова. Хората, които добиват тикли в Неврокопския край повече от 12 години настояват за облекчаването на процедурата. За по-малки площи общинската власт предлага целият разрешителен режим и контролът да минават през общинските съвети.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини