Съдът реши: Край на строителството в парка на Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Дългогодишната съдебна битка за забрана на строителството в парк „Свети Врач“ завърши с успех. Това съобщи кметът Кирил Котев, след окончателното решение на Върховния административен съд в полза на общината.

Още през 2016 г. бе издадена заповед за строителна забрана в парка, но тя се обжалваше от собственик на поземлен имот. След множество дела, които бяха спечелени от община Сандански, идва и решението на най-висша инстанция, след което  строителната забрана е в сила за цялата територия на парк „Свети Врач“.

В момента тече процедура за изработване на ПУП на зоната, а всичко това ще даде възможност за балансираното развитие на един от най-големите паркове в България.

„Радвам се, че успяхме да защитим това наше решение. Не само защото забраната за строителството в парка бе поето като ангажимент от мен, но и защото това е един от символите на Сандански“, допълни кметът Котев.

По думите му паркът е еднакво важен за развитието на Сандански като туристически и спортен център, и за местните хора, които да имат приятно място за разходка, и за игра на своите деца. „Затова трябва да опазим парка и да не позволим неговото застрояване“, категоричен бе градоначалникът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини