Строят нов водопровод в Плетена, от чешмите вече няма да тече кал

Снимка: Фейсбук, Плетена
Снимка: Фейсбук, Плетена

От чешмите на домакинствата в Плетена вече няма да тече мътна и кална вода. Там ще бъде изграден нов водопровод, който ще реши дългогодишен проблем с питейната вода в сатовчанското село.

Сумата за инвестицията - 350 000 лева, е гласувана от Министерски съвет. Преди дни общниският съвет в Сатовча одобри изработването на Подробен устройствен план.

Старите етернитови тръби във външния довеждащ водопровод ще бъдат сменени с полиетиленови с висока плътност. Трасето е с дължина от 9 километра – от водохващане „Врисе-2” до резервоар „Плетена”.

„Сега при всеки дъжд от чешмите ни тече мътна и кална вода, причината е в старите и износени етернитови тръби. До дни очакваме да получим и разрешението за строеж, след това ще се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на обекта. Надявам се, че при добро развитие на нещата, най-късно до края на тази година ще имаме нови тръби и всички 2200 жители ще забравим за мътната и кална вода”, заяви кметът на село Плетена – Радослав Кълков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини