Лидерът на БСП в Петрич: Димитър Атанасов от АБВ няма място при нас

Йорданка Атанасова, снимка: фейсбук
Йорданка Атанасова, снимка: фейсбук

Общинската организация на БСП в Петрич подготвя официална позиция по повод заявката на бившия областен лидер на АБВ в Пиринско - Димитър Атанасов, да се върне в редиците на левицата.

Преди дни лично председателят на БСП Корнелия Нинова обяви новината - че структурите на АБВ в областта ще се влеят в БСП. Този процес започнал от южния град, където партията на Георги Първанов има голяма структура с около 1000 човека активисти. 

Тази новина обаче разгневи общинския лидер на БСП в Петрич Йорданка Атанасова и бившия червен лидер в южния град Димитър Капитанов.

"Ние не сме против редовите активисти на АБВ да се върнат в БСП. Против сме обаче Димитър Атанасов да бъде приет отново в нашите редици. Той е бил лидер на социалистите в Петрич и е извършил безкрайно много злини на партията", коментира Йорданка Атанасова, която обаче не можа да даде пример за извършените злини от Димитър Атанасов, тъй като по времето, когато са били извършвани, не била член на левицата.

Тя е категорична, Димитър Атанасов има претенции за лидерското място в БСП-Петрич, а това ще доведе до разнобой в местната организация. 

На същото мнение се оказа и Димитър Капитанов, който направи коментар в личния си профил във фейсбук. Ето какво написа той в социалната мрежа:

„Член съм на БСП от 1981г. и никога не съм я предавал. Бил съм редови член и в момента съм. Бях и председател на ОбС на БСП-Петрич близо 8 години. Печелил съм и съм губил политически битки. Съхранявахме организацията в много трудни времена и я опазихме ( и продължаваме да го правим) от ударите на вътрешни и външни врагове, но по- голям позор от това, което видях вчера, сигурно няма да има.

Кой провокира лидера на моята партия да седне на една маса с човек, който нанесе изключително много злини на БСП-Петрич- лицето Димитър Атанасов- преминал през няколко партии, председател на БСП преди мен, предавал и продавал партията много пъти. И сега отново се влива в БСП.

Аз не познавам по-деградирал морално и политически от него човек в Общината. За него хората не говорят нищо. Защо ли?
Преди Атанасов да се досети да излезе от политическото небитие , с помощта на СИВИЯ КАРДИНАЛ от Петрич, веднага след фиаското на АБВ на местните избори през 2015 година, обикновените, редови членове се върнаха в БСП, разочаровани и огорчени от измяната.

Великият Атанасов обаче има изключителен нюх към парите и властта, намира най-прекия път към тях, но винаги губи.
Аз споделям идеята на националното ръководство за привличане на истинските членове и симпатизанти на БСП, но не на предателите, които по един или друг начин ги излъгаха и разочароваха“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини