Водни спасители идват за турнир в Благоевград

Admin 14 Април 2018 14:12 Региона 0
Водни спасители идват за турнир в Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Втори турнир по водно спасяване ще се проведе в Благоевград. Спортната инициатива ще бъде два дни в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин“.

Днес ще е официалното откриване. То е предвидено за 15 часа.

В неделя ще бъдат финалите и церемонията по награждаване, като състезанията ще започнат в 10 часа. Тази година победителите ще получат стауетка-пластика с лика на Ичко войвода.

Във второто издание на турнира по водно спасяване участие ще вземат 19 отбора и около 170 състезатели от цялата страна. В Благоевград ще пристигнат представители  от Велико Търново, Сандански, София и София област, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Добрич, Русе и Бургас. Очаква се да дойдат гости и от македонския град Битоля.

Събитието се организира съвместно с „Водноспасителна служба“ към НС на БЧК, с Дружеството на водния спасител и с община Благоевград. Целта е да се покаже важността и значимостта на тази професия. Идеята е да се привлекат повече хора, които да се обучават за спасяването на човешки животи във водата.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“ беше открит в края на 2015 година, съоръжението е резултат от политиката на кмета на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. То отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини