60 компании предлагат работа и стаж на студенти от АУБ

Снимка: АУБ
Снимка: АУБ

Двадесет и петият Панаир на професионалната реализация в Американския университет в България ще събере над 60 организации, които предлагат стаж и работа на студентите. Това е нов рекорд за организаторите, които отбелязват увеличаващ се интерес на работодателите всяка година.

Панаирът на професионалната реализация ще се проведе в сряда, 4 април 2018 г., в студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ.

Водещите компании търсят кадри, които имат добра професионална и теоретична подготовка и това ги води в АУБ, който заема лидерски позиции по реализация на студентите и им предоставя освен българска и американска диплома. Методът за обучение в университета, liberal arts, е признат в световен мащаб. Чрез него студентът получава широка база от знания за обкръжаващия ни свят, който непрекъснато се променя. Те се съчетават с детайлно вникване в избраната дисциплина и много практически обучения.

Наемането на подходящи професионалисти може да бъде скъпо и да отнеме много време, а Панаирът дава възможност на работодателите да изградят контакти с успешната и силна общност на студентите от АУБ, да представят работодателските си марки и директно да интервюират качествени нови служители. Конкуренцията е висока за талантливи студенти от АУБ и компаниите са стимулирани да усетят на място до колко стратегиите им за привличане на таланти са успешни и конкурентоспособни. Около половината от представителите на работодателите, които се включват в това издание, са възпитаници на университета. Сред компаниите тази година са KPMG, Deloitte, Cargill, Sutherland, Mtel, Experian, Mondelez, MusalaSoft, Progress, Европейския патентен офис и много други компании от различни сфери.

За студентите от университета това е възможност да се запознаят с възможностите си за бъдеща професионална реализация, с фирмите и техните програми, като проверят и уменията си за представяне на интервю за работа. Стажовете за студенти са и тест за бъдещото им професионално ориентиране и възможност за създаване на полезни контакти в търсената кариера.

АУБ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага такова събитие за студентите си. Университетът заема водещи позиции в рейтинги по успех на възпитаниците с 99,8 % от завършилите студенти, които започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини